Bánkiné Király Zsuzsanna

penzerpix_0829171023.jpg

 

Tisztelt Balatongyörökiek!

Életem minden fontos eseménye Balatongyörökhöz kötődik, nemzedékek óta itt él a családom, ide születtek a gyermekeim, és még ma is hiszem, hogy Balatongyörök a világ közepe, a Föld legszebb települése!

A balatongyörökiek szolgálata mindig is meghatározó részét képezte életemnek, ez a családunkban természetes volt, édesanyám 1998 és 2002 között a falu alpolgármestereként dolgozott. Gyermekkorom óta láttam az Ő példamutató lokálpatrióta életszemléletét, amely rajtam kívül a család teljes egészének alaptermészetévé vált. Ezért kértek fel a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület 2007-es alakulásakor, hogy töltsem be az elnöki tisztet, és azt 5 éven át, 2012-ig, vezettem.

Az elmúlt ciklusban önkormányzati képviselőként tevékenykedem. Ezzel a ténnyel nincs nagyon mit dicsekednem, hiszen a testület támogató döntései, és a pénzügyi háttér biztosítása ellenére sem valósultak meg az évek óta húzódó beruházások. Egyedüli fecskeként nem hoztam el a nyarat!

Az őszi választás közeledtével többen megkerestek, hogy szívesen látnának a polgármesteri tisztségben. A biztató, támogató szavak hatására és a családommal, barátaimmal való közös gondolkodás után megszületett bennem a döntés:

független polgármesterjelöltként elindulok az őszi önkormányzati választásokon.

48 évesen, fiatal nagymamaként érzem a felelősségem súlyát, amikor Oberwart mellett élő Zoé unokámra gondolok! Haza tudjuk-e hozni Őket, és a generációját?!

A Mandulavirág Vendégház és a Király apartman tulajdonosaként érzékenyen hatnak rám is a turizmust érintő események. A Balatongyöröki Polgárőr Egyesület tagjaként hetente találkozom a hiányosságokkal, problémákkal. A Balatongyöröki Római Katolikus Egyházközség jegyzőjeként szívemen viselem a templom sorsát.  Ez is a mi örökségünk és egy szakrális hely, nem szabadna díszletként kezelni!

Hosszú a feladat lista, tudom, másnak is vannak évek óta húzódó, vagy naponta visszatérő, az önkormányzatot, a falut érintő gondjai!

Nem lennénk ebben az elégedetlen légkörben, ha a jelenlegi polgármester megkapta volna a testületen és bizottságon belül az egészséges kritikát!

Nem szeretnék ebbe a hibába esni, ezért én a siker kulcsát csapatban látom!

Hiszek abban, hogy a politika egyetlen család vasárnapi ebédjét sem mérgezheti meg. A györöki hétköznapok nem az ideológiákról szólnak, nekünk itt helyben magasabbra kell tennünk a lécet, legyen szó politikai morálról, hagyományról, kultúráról, vagy környezetünk védelméről, hogy a közösségi érdeket összhangba tudjuk hozni az egyéni boldogulással!

Amennyiben bizalmukkal kitüntetnek, a legjobb tudásom szerint fogom szolgálni az érdekeiket, ahogy tettem eddig is, és végre a tetteké lehet a főszerep, és lehetőségeinket kihasználva haladhatunk a siker felé vezető úton!

Várok minden olyan felvetést, ötletet, ami szebbé, élhetőbbé teheti közös otthonunkat!

email: kiraly.zsuzsi@balatongyorok.info

                                  Kérem, október 13-án szavazzon rám!

                             Írjuk együtt tovább közös történetünket!

süti beállítások módosítása