Vissza kell szerezni a nyaralókat!

tamas2.jpg

Vissza kell szerezni a nyaralókat

Simon Tamás 1954-ben született Zalaegerszegen. Épületgépészeti oklevelét a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. Két gyermek édesapja és két unokája van. 1985 óta saját vállalkozásait vezeti. Jelenleg Balatongyörökön apartman házat üzemeltet.

Vállalkozásom révén napi kapcsolatban vagyok a Balatongyörökön nyaralókkal, elsődleges információim vannak arról, hogy mit hiányolnak, mire van, mire lenne szükségük ahhoz, hogy elégedetten, pihenten és feltöltődve távozzanak a szabadságuk eltöltése után. A balatoni nyaralóhely kiválasztásánál elsődleges szempont a vízpart, a strand minősége, valamint az, hogy milyen tevékenységek, eszközök szolgálják az aktív pihenést. 

Az utóbbi időben rendkívül sokan panaszkodtak a megemelt belépődíj miatt, a szolgáltatások színvonala nincs arányban az érte kifizetett összeggel. A vendégek egy-másfél órákat állnak sorban a pénztáraknál, a női vécé kevés, a zuhanyozókból nem folyik meleg víz. Az esővíz elvezetése megoldatlan, két étterem állagát is veszélyezteti. A vizisporthoz szükséges eszközök kölcsönzése megszűnt, nincs szörf, és szörfoktatás, vitorláskölcsönzés és vitorlásoktatás, de még vizibicikli sincs. A jelenlegi polgármester – nem tudni milyen okból – a mozgássérültek vízbejutását elősegítő szerkezet használatát felfüggesztette, és megszűntette a motoros vízi mentést is. Dermesztő belegondolni abba, hogy ha valaki veszélybe kerülne a vízben, nincs mentőhajó, amely időben segítségére siethetne.

Lassan a fürdésen kívül nincs mit csinálni a strandon, ezért a vendégek Vonyarcvashegy vagy Gyenesdiás strandjait részesítik előnyben, ahol a pénzükért megfelelő szolgáltatást kapnak.  Mindez a szállásadók bevételeit is csökkenti, így az önkormányzat adóbevétele is kevesebb lesz. Sajnos egyre messzebb kerülünk attól az időtől, amikor a györöki fürdőhely elnyerte a „Legkedveltebb Balatoni Strand” megtisztelő címet. Könnyen belátható, hogy ezen változtatni kell!

Megoldatlan a megszűnt Castrum kemping helyén lévő Balaton parti terület hasznosítása is. Szorgalmazom, hogy ott gyermekbarát strand létesüljön, erre hamarosan megnyílik a pályázati lehetőség.

A másik terület, amivel képviselőként foglalkozni szeretnék, a balatongyöröki szabadidős sport. Lehetetlen helyzet, hogy sem a vendégeknek, sem a helyi lakosoknak nincs módjuk a mozgásra. Vajon hogyan várhatjuk el a fiataloktól, hogy itt maradjanak, ha a legalapvetőbb, életminőséget javító szolgáltatást sem biztosítjuk számukra, hiszen még egy focipálya sincs. Balatongyörökön sok olyan hely van, amely akár kisebb befektetéssel is alkalmassá tehető ezeknek a hiányosságoknak a pótlására. Ha bizalmukkal megtisztelnek, ezért fogok dolgozni.

Október 13-án szavazzon a turisztika fejlesztésére!

Simon Tamás 

süti beállítások módosítása